Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kocsonya recept

Kocsonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db köröm
    • 2 db nyelv
    • 1 kisebb csülök
    • 1 darab füstölt hús (20-30 dkg)
    • 1 darab bőrke
    • 1 kevés lapocka
    • 1-2 fej vöröshagyma
    • sok fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • egész bors
    • szárított hüvelyes paprika 1-2 db

    Elkészítése:

    A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni, majd mikor nagyon felhabzott, leöntjük a vizet. A húsokat lemossuk, és tiszta vízben feltesszük a kocsonyát, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.

    Beletesszük az összes hozzávalót, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, mindig leszedjük az elején a habot róla. (Annyira szoktam megsózni, hogy ki lehessen picit érezni a sót), 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.

    Ha kész, leszűrjük, a husikat kicsontozzuk, és úgy tesszük a tányérba.

    A levet picit hideg helyre tesszük, mert akkor a tetején megdermed a zsír hártyaszerűen, amit egy papírtörlővel vagy kanállal kétszer-háromszor leszedünk. Így nagyon szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.

    Majd rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá