Kétsajtos rántott szelet darált húsból recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 dkg füstölt sajt
- 15 dkg trappista sajt
Bundázáshoz:
- 0,5 csésze liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze zsemlemorzsa
- Olaj sütni
Elkészítése:
A darált húst egy tálba téve megszórjuk sóval és borssal, összekeverjük.
Belereszeljük a kétféle sajtot, majd alaposan összeforgatjuk.
8 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőlük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat egy kissé felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.
Belisztezzük a kezünket, a tenyerünkbe veszünk egy gombócot és vékonyra nyomkodjuk.
Belisztezzük, majd a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába.
Óvatosan dolgozunk, hogy ne essen szét.
Forró olajba fektetjük, ahol mérsékelt lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Olyan nagy sláger lett ez a húsos fogás a világhálón, hogy nekem is ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett, szerintem ízre azért más, mint a hagyományos rántott szelet, de ránézésre nem lehet megkülönböztetni tőle. Én most kétféle sajtot is tettem bele, füstöltet és trappistát. Igaz, hogy az elkészítése valóban több kézi munkát igényel, mint a hagyományos társáé, de a változatosság kedvéért mindenképpen megéri belevágni. Nekem egy darab sem esett szét, a sajt jól összefogta a szeleteket. A gyerekek kívánságára krumplipüré körettel kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »