Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kétsajtos rántott szelet darált húsból recept

Kétsajtos rántott szelet darált húsból
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéslapocka
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 15 dkg trappista sajt

    Bundázáshoz:

    • 0,5 csésze liszt
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze zsemlemorzsa
    • Olaj sütni

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálba téve megszórjuk sóval és borssal, összekeverjük.

    Belereszeljük a kétféle sajtot, majd alaposan összeforgatjuk.

    8 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőlük.

    Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat egy kissé felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.

    Belisztezzük a kezünket, a tenyerünkbe veszünk egy gombócot és vékonyra nyomkodjuk.

    Belisztezzük, majd a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába.

    Óvatosan dolgozunk, hogy ne essen szét.

    Forró olajba fektetjük, ahol mérsékelt lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Olyan nagy sláger lett ez a húsos fogás a világhálón, hogy nekem is ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett, szerintem ízre azért más, mint a hagyományos rántott szelet, de ránézésre nem lehet megkülönböztetni tőle. Én most kétféle sajtot is tettem bele, füstöltet és trappistát. Igaz, hogy az elkészítése valóban több kézi munkát igényel, mint a hagyományos társáé, de a változatosság kedvéért mindenképpen megéri belevágni. Nekem egy darab sem esett szét, a sajt jól összefogta a szeleteket. A gyerekek kívánságára krumplipüré körettel kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá