Kétsajtos rántott szelet darált húsból recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 dkg füstölt sajt
- 15 dkg trappista sajt
Bundázáshoz:
- 0,5 csésze liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csésze zsemlemorzsa
- Olaj sütni
Elkészítése:
A darált húst egy tálba téve megszórjuk sóval és borssal, összekeverjük.
Belereszeljük a kétféle sajtot, majd alaposan összeforgatjuk.
8 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőlük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat egy kissé felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.
Belisztezzük a kezünket, a tenyerünkbe veszünk egy gombócot és vékonyra nyomkodjuk.
Belisztezzük, majd a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába.
Óvatosan dolgozunk, hogy ne essen szét.
Forró olajba fektetjük, ahol mérsékelt lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Olyan nagy sláger lett ez a húsos fogás a világhálón, hogy nekem is ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett, szerintem ízre azért más, mint a hagyományos rántott szelet, de ránézésre nem lehet megkülönböztetni tőle. Én most kétféle sajtot is tettem bele, füstöltet és trappistát. Igaz, hogy az elkészítése valóban több kézi munkát igényel, mint a hagyományos társáé, de a változatosság kedvéért mindenképpen megéri belevágni. Nekem egy darab sem esett szét, a sajt jól összefogta a szeleteket. A gyerekek kívánságára krumplipüré körettel kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

