Kétsajtos rántott szelet darált húsból

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg trappista sajt

Bundázáshoz:

  • 0,5 csésze liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • Olaj sütni

Elkészítése:

A darált húst egy tálba téve megszórjuk sóval és borssal, összekeverjük.

Belereszeljük a kétféle sajtot, majd alaposan összeforgatjuk.

8 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőlük.

Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat egy kissé felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.

Belisztezzük a kezünket, a tenyerünkbe veszünk egy gombócot és vékonyra nyomkodjuk.

Belisztezzük, majd a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába.

Óvatosan dolgozunk, hogy ne essen szét.

Forró olajba fektetjük, ahol mérsékelt lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Olyan nagy sláger lett ez a húsos fogás a világhálón, hogy nekem is ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett, szerintem ízre azért más, mint a hagyományos rántott szelet, de ránézésre nem lehet megkülönböztetni tőle. Én most kétféle sajtot is tettem bele, füstöltet és trappistát. Igaz, hogy az elkészítése valóban több kézi munkát igényel, mint a hagyományos társáé, de a változatosság kedvéért mindenképpen megéri belevágni. Nekem egy darab sem esett szét, a sajt jól összefogta a szeleteket. A gyerekek kívánságára krumplipüré körettel kínáltam.