Kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 1 kg újkrumpli
- 6 paprika
- 6 paradicsom
- 3 lila hagyma
- 30 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk borsikafű
- 1 szál rozmaring
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 dl száraz rozé bor
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a gáztepsi (38 x 38 cm) alján. Ráhelyezem az oldalast.
Összekeverem a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, a borsikafüvet és kevés sót az étolajjal, és bekenem vele a hús mindkét oldalát.
Jól megmosom az újkrumplit, és körberakom vele a húst, megszórom gomba- és, hagymaszeletekkel, majd a paprika és paradicsomszeleteket helyezem el rajta.
Az egészet megsózom, a húson elhelyezem a rozmaringszálat, aláöntöm a bort, és lefedem alufóliával.
300 fokra felfűtött kemencébe tolom, és 60 perc alatt készre sütöm.
A kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »