Kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 1 kg újkrumpli
- 6 paprika
- 6 paradicsom
- 3 lila hagyma
- 30 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk borsikafű
- 1 szál rozmaring
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 dl száraz rozé bor
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a gáztepsi (38 x 38 cm) alján. Ráhelyezem az oldalast.
Összekeverem a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, a borsikafüvet és kevés sót az étolajjal, és bekenem vele a hús mindkét oldalát.
Jól megmosom az újkrumplit, és körberakom vele a húst, megszórom gomba- és, hagymaszeletekkel, majd a paprika és paradicsomszeleteket helyezem el rajta.
Az egészet megsózom, a húson elhelyezem a rozmaringszálat, aláöntöm a bort, és lefedem alufóliával.
300 fokra felfűtött kemencébe tolom, és 60 perc alatt készre sütöm.
A kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »