Kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 1 kg újkrumpli
- 6 paprika
- 6 paradicsom
- 3 lila hagyma
- 30 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk borsikafű
- 1 szál rozmaring
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 dl száraz rozé bor
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a gáztepsi (38 x 38 cm) alján. Ráhelyezem az oldalast.
Összekeverem a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, a borsikafüvet és kevés sót az étolajjal, és bekenem vele a hús mindkét oldalát.
Jól megmosom az újkrumplit, és körberakom vele a húst, megszórom gomba- és, hagymaszeletekkel, majd a paprika és paradicsomszeleteket helyezem el rajta.
Az egészet megsózom, a húson elhelyezem a rozmaringszálat, aláöntöm a bort, és lefedem alufóliával.
300 fokra felfűtött kemencébe tolom, és 60 perc alatt készre sütöm.
A kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »