Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kellel bélelt dagadó recept

Kellel bélelt dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg kelkáposzta
    • 80 dkg sertéstagadó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 8 ek. olaj
    • 1 kk. majoránna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk. paprikakrém
    • őrölt bors

    Elkészítése: A hagymát két evőkanél olajon üvegesre pirítjuk. A vékony kelkáposztalevél-csíkokat beleszórjuk, fűszerezzük. Fél deci vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojást, a paprikakrémmel ízesítjük.
    A dagadót felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A kelkáposztával megtöltjük, hústűvel összetűzzük.
    A maradék forró olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, majd tepsibe tesszük, a zsírjával megöntözzük, kevést vizet öntünk alá, és 200 Celsius-fokos sütőben 1,5 óra alatt pirosra sütjük. Közben sűrűn locsolgatjuk. Tíz percnyi pihentetés után szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá