Kelben sült fűszeres sertésmáj recept

Hozzávalók:
- 60 dkg lehetőleg egyformán vastag sertésmáj
- 1-1 kávéskanál paradicsompüré és mustár
- 1 evőkanál olaj
- csipetnyi őrölt bors
- fél kávéskanál majoránna
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 méretesebb kelkáposztalevél
Elkészítése:
A májat egyben megtisztítjuk, majd a vizet leitatjuk róla. A paradicsompürét a mustárral az olajjal a borssal meg a majoránnával összekeverem. A megtisztított hagymát belereszeljük, s a zúgott fokhagymával fűszerezzük. A májat körös-körül bekenjük vele, majd a kellevelekbe burkoljuk.Zsineggel átkötjük. Tepsibe tesszük, és a közepesnél kisebb lánggal kb. 1 órán át sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »