Kefires bundában sült karajszelet recept

Hozzávalók:
- 8 nagy szelet karaj
- 1-1 csipet só
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 kis pohár kefir (140 g)
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (v. 2 gerezd fokhagyma)
- 3 jó púpos ek liszt
Elkészítése:
Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval.
Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk.
A forgatáshoz egy tányérba kanalazzuk a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, villával kicsit felverjük, majd elkeverjük benne a kefirt, a sót, a borsot, a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Végül beleszórjuk a lisztet, és sűrű, csomómentes tésztává keverjük.
A karaj szeleteket először megforgatjuk a sima lisztben, majd a kefires masszába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük.
A forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Az olajból kivéve a bunda keménynek tűnik, de ha fedeles jénaiba rakjuk, akkor a bunda szépen felpuhul, és a hús is meleg marad tálalásig.
Tipp:
Vasárnap volt a hetedik házassági évfordulónk. Szűk családi körben, egy ebéd keretében emlékeztünk meg az eseményről. Ezt a finom karajszeletet sütöttem. A vékony bunda puha, szaftos húst takar. Krumplipürét kínáltam hozzá.
A kefires bundában sült karajszelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »