Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kárpáti borzaska recept

Kárpáti borzaska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 4 dl tej
    • 1 fej fokhagyma
    • 20 dkg trappista sajt
    • 2 dl tejföl
    • étolaj
    • őrölt fekete bors
    • 2 db burgonya
    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

    A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát álljon. A húst lecsepegtetjük.

    A visszamaradt tejbe beletesszük a tojást, a borsot, a reszelt burgonyát és a lisztet, majd sűrű masszává keverjük. A húst lisztezzük, a krumplis masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük.

    A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval.

    Tálalásnál a húsra teszünk a fokhagymás tejfölből, majd reszelt sajtot szórunk rá.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá