Kárpáti borzaska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 4 dl tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • étolaj
  • őrölt fekete bors
  • 2 db burgonya
  • liszt
  • 1 tojás

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát álljon. A húst lecsepegtetjük.

A visszamaradt tejbe beletesszük a tojást, a borsot, a reszelt burgonyát és a lisztet, majd sűrű masszává keverjük. A húst lisztezzük, a krumplis masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük.

A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval.

Tálalásnál a húsra teszünk a fokhagymás tejfölből, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!