Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karajban sült sajtos csülök recept

Karajban sült sajtos csülök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 2 rúdhoz:

    • 1 csontozott, füstölt csülök (kb 1,5 kg)
    • 10 szelet karaj
    • 2 csomag bacon (24 szelet)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 15-15 dkg füstölt és trappista sajt
    • 2 evőkanál mustár
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • bors

    Elkészítése:

    A csülköt előző este vízben puhára főzöm kb 2 óra alatt. Ha langyosra hűlt, kicsontozom és kis falatokra vágom.

    A hagymát apró kockára vágom és megdinsztelem. A csülköt hagymával, mustárral, reszelt füstölt sajttal és 2 tojással összekeverem és egy zárható dobozban hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A karaj szeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom és ezt is a hűtőbe teszem. Másnap nekilátok az összerakásnak.

    Az őzgerincformákat kibélelem a baconnel úgy, hogy a forma szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtom. Beleszórok egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott karajszeletekkel kibélelem. Erre jön az előző nap elkészített csülök töltelék, majd ismét a tojásba és lisztbe forgatott hússzeletek. A tetejére rászórom a maradék sajtot, ráhajtogatom a szalonnavégeket és a megmaradt szalonnacsíkokat is rárakom.

    Az őzgerinc formákat egy nagy tepsibe helyezem, ami a kisűlő lét felfogja. A sütőt előmelegítem 180 fokra és légkeveréssel kb egy óra alatt szép pirosra sütöm. Ha kész, a formából óvatosan kiborítom a tepsibe és a másik felét is lepirítom.

    Langyosra hűtve szeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá