Hozzávalók 2 rúdhoz:
Elkészítése:
A csülköt előző este vízben puhára főzöm kb 2 óra alatt. Ha langyosra hűlt, kicsontozom és kis falatokra vágom.
A hagymát apró kockára vágom és megdinsztelem. A csülköt hagymával, mustárral, reszelt füstölt sajttal és 2 tojással összekeverem és egy zárható dobozban hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek.
A karaj szeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom és ezt is a hűtőbe teszem. Másnap nekilátok az összerakásnak.
Az őzgerincformákat kibélelem a baconnel úgy, hogy a forma szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtom. Beleszórok egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott karajszeletekkel kibélelem. Erre jön az előző nap elkészített csülök töltelék, majd ismét a tojásba és lisztbe forgatott hússzeletek. A tetejére rászórom a maradék sajtot, ráhajtogatom a szalonnavégeket és a megmaradt szalonnacsíkokat is rárakom.
Az őzgerinc formákat egy nagy tepsibe helyezem, ami a kisűlő lét felfogja. A sütőt előmelegítem 180 fokra és légkeveréssel kb egy óra alatt szép pirosra sütöm. Ha kész, a formából óvatosan kiborítom a tepsibe és a másik felét is lepirítom.
Langyosra hűtve szeletelem.