Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás rolád barnamártással recept

Káposztás rolád barnamártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált hús (sertés lapocka, és marha felsálból)
    • 1 kisebb fej kelkáposzta
    • 1 nagyobb hagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1 tk reszelt citromhéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • só, bors, margarin
    • 3 dl zöldség alaplé

    Elkészítése:

    A kelkáposzta leveleket óvatosan lefejtem, majd lobogó forró, sós vízben kb. 1 percig blansírozom majd félreteszem. A sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát aprítom és hozzáadom a korábban frissen ledarált darálthúshoz.

    Mehet bele a többi hozzávaló, a citromhéj, só, bors, tejföl és tojás. Jól összedolgozom, majd 1 – 1,5 kanálnyi mennyiséget a káposztalevelekre helyezve, feltekerem.

    Magasabb serpenyőben vajat hevítek, ezen kezdem sütni a tekercseket, amíg egy kis színt kapnak. Felöntöm a zöldég alaplével, majd lefedve 25 percen keresztül párolom.

    Ha elkészült kiveszem a tepsiből a tekercseket és a sütőben további 10 percig sütöm. A visszamaradt szaftot besűrítem.

    Köretként burgonyapüré a legjobb választás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá