Káposztás rolád barnamártással recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (sertés lapocka, és marha felsálból)
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 1 nagyobb hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- só, bors, margarin
- 3 dl zöldség alaplé
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleket óvatosan lefejtem, majd lobogó forró, sós vízben kb. 1 percig blansírozom majd félreteszem. A sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát aprítom és hozzáadom a korábban frissen ledarált darálthúshoz.
Mehet bele a többi hozzávaló, a citromhéj, só, bors, tejföl és tojás. Jól összedolgozom, majd 1 – 1,5 kanálnyi mennyiséget a káposztalevelekre helyezve, feltekerem.
Magasabb serpenyőben vajat hevítek, ezen kezdem sütni a tekercseket, amíg egy kis színt kapnak. Felöntöm a zöldég alaplével, majd lefedve 25 percen keresztül párolom.
Ha elkészült kiveszem a tepsiből a tekercseket és a sütőben további 10 percig sütöm. A visszamaradt szaftot besűrítem.
Köretként burgonyapüré a legjobb választás.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.