Káposztás rolád barnamártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús (sertés lapocka, és marha felsálból)
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 1 nagyobb hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 2 ek tejföl
  • só, bors, margarin
  • 3 dl zöldség alaplé

Elkészítése:

A kelkáposzta leveleket óvatosan lefejtem, majd lobogó forró, sós vízben kb. 1 percig blansírozom majd félreteszem. A sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát aprítom és hozzáadom a korábban frissen ledarált darálthúshoz.

Mehet bele a többi hozzávaló, a citromhéj, só, bors, tejföl és tojás. Jól összedolgozom, majd 1 – 1,5 kanálnyi mennyiséget a káposztalevelekre helyezve, feltekerem.

Magasabb serpenyőben vajat hevítek, ezen kezdem sütni a tekercseket, amíg egy kis színt kapnak. Felöntöm a zöldég alaplével, majd lefedve 25 percen keresztül párolom.

Ha elkészült kiveszem a tepsiből a tekercseket és a sütőben további 10 percig sütöm. A visszamaradt szaftot besűrítem.

Köretként burgonyapüré a legjobb választás.