Káposztás, fokhagymás tarja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 szelet füstölt sertéstarja
- 0,5 dl olaj
- 1 pohár tejföl
- só, bors
Elkészítése:
A húsokat megtisztítjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon elősütjük.
A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha kell kiöblítjük, majd az olaj másik felén megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk.
A húsokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és fokhagymával jól megpakoljuk. A fokhagymára tesszük a füstölt tarja szeleteket, legvégül beborítjuk a káposztával. Tejföllel meglocsoljuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon, 30 percig sütjük letakarva. Végül levesszük a tetejét és kicsit pirítunk rajta.
Tipp:
A maradék káposztát köretnek tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »