Káposztás, fokhagymás tarja recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 szelet füstölt sertéstarja
- 0,5 dl olaj
- 1 pohár tejföl
- só, bors
Elkészítése:
A húsokat megtisztítjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon elősütjük.
A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha kell kiöblítjük, majd az olaj másik felén megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk.
A húsokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és fokhagymával jól megpakoljuk. A fokhagymára tesszük a füstölt tarja szeleteket, legvégül beborítjuk a káposztával. Tejföllel meglocsoljuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon, 30 percig sütjük letakarva. Végül levesszük a tetejét és kicsit pirítunk rajta.
Tipp:
A maradék káposztát köretnek tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.