Kacsa sült oldalas zsírban sütve recept

Hozzávalók:
- 1 kg kacsa comb, vagy egész kacsa
- 1 kg oldalas
- 2 közepes fej fokhagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 cs szárnyas fűszerkeverék
- só
- fél kiló liszt
- olaj
- szódabikarbóna
Elkészítése:
A húsokat megmosom, megtisztítom, tepsibe rakom, fűszerezem, a hagymákat felszeletelem és a hús tetejére szórom, öntök alá 2 dl vizet lefedem és 2 órát 180 fokon párolom.
Közben ránézek, meglocsolom a husikat, és ha elpárologna a víz pótolom. Ezután feltekerem a hőfokot 250 fokra és 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.
Közben a bodag tésztáját is elkészítem.
A lisztet a sót és a szódabikarbónát tálba teszem és kevés langyos vízzel nokedli sűrűségű tésztát keverek, félre teszem, 20 percet pihentetem.
Serpenyőben kevés olajon kis lapocskákat sütök, ezzel tálalom a husikat.
Tipp:
Idő igényes, de nem túl munkás étel
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »