Kacsa sült oldalas zsírban sütve recept

Hozzávalók:
- 1 kg kacsa comb, vagy egész kacsa
- 1 kg oldalas
- 2 közepes fej fokhagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 cs szárnyas fűszerkeverék
- só
- fél kiló liszt
- olaj
- szódabikarbóna
Elkészítése:
A húsokat megmosom, megtisztítom, tepsibe rakom, fűszerezem, a hagymákat felszeletelem és a hús tetejére szórom, öntök alá 2 dl vizet lefedem és 2 órát 180 fokon párolom.
Közben ránézek, meglocsolom a husikat, és ha elpárologna a víz pótolom. Ezután feltekerem a hőfokot 250 fokra és 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.
Közben a bodag tésztáját is elkészítem.
A lisztet a sót és a szódabikarbónát tálba teszem és kevés langyos vízzel nokedli sűrűségű tésztát keverek, félre teszem, 20 percet pihentetem.
Serpenyőben kevés olajon kis lapocskákat sütök, ezzel tálalom a husikat.
Tipp:
Idő igényes, de nem túl munkás étel
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »