Kacsa sült oldalas zsírban sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kacsa sült oldalas zsírban sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsa comb, vagy egész kacsa
  • 1 kg oldalas
  • 2 közepes fej fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 cs szárnyas fűszerkeverék
  • fél kiló liszt
  • olaj
  • szódabikarbóna

Elkészítése:

A húsokat megmosom, megtisztítom, tepsibe rakom, fűszerezem, a hagymákat felszeletelem és a hús tetejére szórom, öntök alá 2 dl vizet lefedem és 2 órát 180 fokon párolom.
Közben ránézek, meglocsolom a husikat, és ha elpárologna a víz pótolom. Ezután feltekerem a hőfokot 250 fokra és 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.

Közben a bodag tésztáját is elkészítem.
A lisztet a sót és a szódabikarbónát tálba teszem és kevés langyos vízzel nokedli sűrűségű tésztát keverek, félre teszem, 20 percet pihentetem.
Serpenyőben kevés olajon kis lapocskákat sütök, ezzel tálalom a husikat.

Tipp:

Idő igényes, de nem túl munkás étel