Juhtúrós sertésszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet sertéscomb
- 20 dkg juhtúró
- 1 nagyobb paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 kanál zsír vagy olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- tej a hús pácolásához
Elkészítése:
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, tálba rétegezzük. 4 gerezd fokhagymát reszelünk rá, sóval, borssal, ételízesítővel megszórjuk, majd annyi tejjel felöntjük, amennyi ellepi. Kicsit “elkeverjük”, alufóliával vagy fedővel letakarva hűtőben hagyjuk pácolódni minimum 2 órát, de akár egy napot is.
A húst a hűtőből kivéve kiszedjük a fűszeres tejből, kicsit lecsorgatjuk, majd egy kizsírozott sütőtálba rakjuk, úgy, hogy ne fedjék egymást. Tetejére morzsoljuk egyenletesen a juhtúrót, amire paradicsomkarikák kerülnek. Tetejére fűszerezett, olvasztott zsírt csorgatunk, vagy szalonnakockákkal szórjuk meg.
Mehet is a sütőbe, alufóliával letakarva, amit ha a hús megpárolódott le kell venni, hogy pirulhasson is kicsit. Kb 40 perc alatt sül meg, a hússzeletek méretétől függően. Köretnek finom a krumpli minden változata.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









