Juhtúrós sertésszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet sertéscomb
- 20 dkg juhtúró
- 1 nagyobb paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 kanál zsír vagy olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- tej a hús pácolásához
Elkészítése:
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, tálba rétegezzük. 4 gerezd fokhagymát reszelünk rá, sóval, borssal, ételízesítővel megszórjuk, majd annyi tejjel felöntjük, amennyi ellepi. Kicsit “elkeverjük”, alufóliával vagy fedővel letakarva hűtőben hagyjuk pácolódni minimum 2 órát, de akár egy napot is.
A húst a hűtőből kivéve kiszedjük a fűszeres tejből, kicsit lecsorgatjuk, majd egy kizsírozott sütőtálba rakjuk, úgy, hogy ne fedjék egymást. Tetejére morzsoljuk egyenletesen a juhtúrót, amire paradicsomkarikák kerülnek. Tetejére fűszerezett, olvasztott zsírt csorgatunk, vagy szalonnakockákkal szórjuk meg.
Mehet is a sütőbe, alufóliával letakarva, amit ha a hús megpárolódott le kell venni, hogy pirulhasson is kicsit. Kb 40 perc alatt sül meg, a hússzeletek méretétől függően. Köretnek finom a krumpli minden változata.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »