Ínyenc rántott sertésborda recept
Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- kis csokor zsálya
- só
- tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
Elkészítése:
A karajszeleteket belülről kifelé vékonyra klopfoljuk. Csinálhatjuk műanyag fólia alatt is, így nem fröcsköl a hús.
A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk, a felaprított zsálya levelekkel együtt a tejbe tesszük. Belerakjuk a hússzeleteket is, amiket jól beleforgatunk a tejbe. Lefedve éjszakkára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hússzeleteket jól lecsöpögtetjük, mindkét oldalán enyhén megsózzuk majd lisztbe, kicsit megsózott felvert tojásba, és zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. Bőséges forró zsiradékban sütjük ki a panírozott hússzeleteket, vigyázva, hogy azok ki ne hűtsék a sütés közben a zsiradékot. A zsiradék lehet állati, vagy növényi eredetű (étolaj) is.
Sütés után papírtörlőre szedjük a rántott szeleteket, hagy a zsiradékot leitassuk róluk.
Tálalhatjuk rizi-bizivel, hagymás, vagy petrezselymes tört burgonyával, krumplipürével, vagy más körettel is. A túl száraz sült burgonya köretet csak akkor ajánlom mellé, ha valamilyen könnyű salátát, esetleg csemege uborkát is adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

