Ínyenc rántott sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis csokor zsálya
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz

Elkészítése:

A karajszeleteket belülről kifelé vékonyra klopfoljuk. Csinálhatjuk műanyag fólia alatt is, így nem fröcsköl a hús.

A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk, a felaprított zsálya levelekkel együtt a tejbe tesszük. Belerakjuk a hússzeleteket is, amiket jól beleforgatunk a tejbe. Lefedve éjszakkára a hűtőbe tesszük.

Másnap a hússzeleteket jól lecsöpögtetjük, mindkét oldalán enyhén megsózzuk majd lisztbe, kicsit megsózott felvert tojásba, és zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. Bőséges forró zsiradékban sütjük ki a panírozott hússzeleteket, vigyázva, hogy azok ki ne hűtsék a sütés közben a zsiradékot. A zsiradék lehet állati, vagy növényi eredetű (étolaj) is.

Sütés után papírtörlőre szedjük a rántott szeleteket, hagy a zsiradékot leitassuk róluk.

Tálalhatjuk rizi-bizivel, hagymás, vagy petrezselymes tört burgonyával, krumplipürével, vagy más körettel is. A túl száraz sült burgonya köretet csak akkor ajánlom mellé, ha valamilyen könnyű salátát, esetleg csemege uborkát is adunk hozzá.