Hozzávalók:
Elkészítése:
A karajszeleteket belülről kifelé vékonyra klopfoljuk. Csinálhatjuk műanyag fólia alatt is, így nem fröcsköl a hús.
A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk, a felaprított zsálya levelekkel együtt a tejbe tesszük. Belerakjuk a hússzeleteket is, amiket jól beleforgatunk a tejbe. Lefedve éjszakkára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hússzeleteket jól lecsöpögtetjük, mindkét oldalán enyhén megsózzuk majd lisztbe, kicsit megsózott felvert tojásba, és zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. Bőséges forró zsiradékban sütjük ki a panírozott hússzeleteket, vigyázva, hogy azok ki ne hűtsék a sütés közben a zsiradékot. A zsiradék lehet állati, vagy növényi eredetű (étolaj) is.
Sütés után papírtörlőre szedjük a rántott szeleteket, hagy a zsiradékot leitassuk róluk.
Tálalhatjuk rizi-bizivel, hagymás, vagy petrezselymes tört burgonyával, krumplipürével, vagy más körettel is. A túl száraz sült burgonya köretet csak akkor ajánlom mellé, ha valamilyen könnyű salátát, esetleg csemege uborkát is adunk hozzá.