Illatos töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- 1 dagadó (A piacon egy nagyobb darabot vettem, amit már a hentes “szúrt fel”, vagyis zsebet vágott bele)
- 0,5kg gomba
- 2 csomag petrezselyem
- 3 db kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nyersen kell)
- 2 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál rozmaring
- 1 ek római kömény
- só
- bors
- sült hús fűszer
- 2 db zsemle
- tej
Páchoz:
- 1 dl olaj
- ízlés szerinti fűszerkeverék
- római kömény (mozsárban összetörve)
Elkészítése:
A húst jól mossuk meg, és papírtörlővel szárítsunk meg. A gombát és a hagymát tisztítsuk meg vágjuk apróra és készítsünk egy pörköltet. (vizet ne adjunk hozzá, enged annyi levet, amennyi nekünk elég lesz) tegyük bele az egyik csomag apróra vágott petrezselymet. Áztassuk be tejbe a zsemléket, és főzzük keményre a tojásokat. Kicsit macerás ez a sok előkészület, de megéri. Sokan csirkemájat is tesznek a töltelékbe, de nálunk nem mindenki szereti, ezért kimarad.
Egy nagyobb tálba öntsük az elkészült gombát, adjuk hozzá a kicsavart zsemléket, apróra vágott főtt tojásokat, a másik csomag petrezselymet, fokhagymát, fűszerezzük meg jól. Kezünkkel nyomkodjuk össze a tölteléket. (én merülő mixerrel is aprítom, akkor az állaga egyforma lesz), adjuk még hozzá a nyers tojást is – ettől majd szépen összeáll a töltelék.
A húst kívül-belül fűszerezzük be. Töltsük meg a töltelékünkkel. Majd a hús “száját” hústűkkel tűzzük össze. Ezután helyezzük egy tepsibe (lehetőleg legyen teteje is). Majd a páchoz előkészített olajos fűszerkeverékkel kenegessük be. Ezt előző este érdemes megcsinálni, mert másnapra nem lesz más dolgunk, mint a sütőbe tolni a húst. Nem beszélve az ízekről, mert a hús a fűszereket szépen magába szívja. Tegyünk a hús mellé néhány rozmaring ágat is. Sütés közben a római köménytől és a rozmaringtól fantasztikus illat lesz. Adjunk alá egy kis vizet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »