Húsgombóc vadasan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertés darált hús
- 70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
- 1 kisebb zellergumó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 babérlevél
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek mustár
- 1 csokor vágott petrezselyem
- 3 babérlevél
- ízlés szerint só
- bors
- pirospaprika
- pici cukor
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés olaj, vagy zsír
- 3 ek liszt
- 1,5 liter víz
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.
Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.
A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.
Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »