Húsgombóc vadasan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertés darált hús
- 70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
- 1 kisebb zellergumó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 babérlevél
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek mustár
- 1 csokor vágott petrezselyem
- 3 babérlevél
- ízlés szerint só
- bors
- pirospaprika
- pici cukor
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés olaj, vagy zsír
- 3 ek liszt
- 1,5 liter víz
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.
Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.
A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.
Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »