Hentestokány recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés lapocka
- 15-20 dkg füstölt, húsos szalonna vagy parasztsonka
- 2 nagyobb vöröshagyma
- csemege uborka ízlés szerint apróra felvágva
- só
- bors
- majoránna
- kevés paradicsompüré, de ez akár el is elhagyható
Elkészítése:
A szalonnát vagy sonkát és a húst csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. A húst hozzáadjuk, kérget pirítunk rá, majd felöntjük vízzel és pároljuk. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá. Közben sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.
Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az uborkát és a paradicsompürét és már kész is.
A tokányt leginkább rizzsel szokás tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »