Hentestokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés lapocka
- 15-20 dkg füstölt, húsos szalonna vagy parasztsonka
- 2 nagyobb vöröshagyma
- csemege uborka ízlés szerint apróra felvágva
- só
- bors
- majoránna
- kevés paradicsompüré, de ez akár el is elhagyható
Elkészítése:
A szalonnát vagy sonkát és a húst csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. A húst hozzáadjuk, kérget pirítunk rá, majd felöntjük vízzel és pároljuk. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá. Közben sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.
Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az uborkát és a paradicsompürét és már kész is.
A tokányt leginkább rizzsel szokás tálalni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.