Házi kenőmájas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 6 dkg füstölt szalonna
- (lehet valamivel több is, nekem ennyi volt)
- 1 szép nagy fej vöröshagyma
- (vagy 2 normál)
- 8-10 szál medvehagyma
- (elhagyható)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olíva olaj
- 1 kk bors
- só
- 2 tk majoránna
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Két evőkanál olíva olajon a kockákra vágott hagymát (nem kell apróra vágni) megdinszteljük. Közben a csirkemájat megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A szalonnával is hasonlóan járunk el. A hagymára rádobjuk a szalonnát, picit lepirítjuk, majd jöhet a máj.
Megszórjuk majorannával, borssal, és rádobjuk a karikákra vágott fokhagyma gerezdeket. Ha puha a máj, megsózzuk, és felöntjük a 3 dl főzőtejszínnel. Ezzel épphogy összeforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és hagyjuk picit hűlni.
Hozzádobjuk a medvehagymát, amit szándékosan nem főztünk szét a májjal együtt. Botmixerrel, vagy késes aprítóval addig pürésítjük az egészet, amíg krémes, nem darabos masszát kapunk. Amíg meleg a krém, picit hígnak tűnhet, de ahogy hűl le, úgy fog az egész összeállni.
A hűtőben pedig eléri végső állapotát, amit friss, ropogós baguette-re kenve elfogyaszthatunk.
Tipp:
Ha elkészíted, és megkóstolod, garantáltan lemondasz a boltiról!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »