Hagyományos kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db első csülök
- 3 db farok
- 2 db fül
- 2 db láb (köröm)
- 1 db nyelv
- 1 db füstölt bordaporc
- 60-70dkg bőr
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 50 dkg petrezselyemgyökér
- 1 db vastagabb sárgarépa
- 3 db babérlevél
- 20 szem bors
- 1 ek ételízesítő
- só
Elkészítése:
A gondosan megtisztított bőrös sertéshúsokat a füstölttel együtt egy nagy fazékba téve, hideg (6-7 liter) vízzel felöntve -bőven ellepje- feltesszük főni. Amikor felforrt gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük az anyagokkal és kicsit megsózzuk.
Miután újra felforrt, levesszük a lángot épp csak takarékra és lassan gyöngyözve, lefedve főzzük 3 órát, ezután kóstolunk, ha kell sózzuk.
Újabb 1.5 órán át főzzük tovább.
Leszűrjük a levét, a húsokat tálcára tesszük és a nagyobb csontokat kiszedjük a csülökből, lábakból, faroktőből. A sertés nyelvet is gondosan lehámozzuk, megtisztítjuk.
Ízlés szerint daraboljuk, tálra (jénaira) téve gusztán elrendezzük, igény szerint főtt tojással díszíthetjük.
A léről egy vékony peremű merőkanál segítségével leszedjük a zsiradékot és felöntjük a kocsonya húsokat. Hideg helyre téve 1 óra elteltével ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.
Az elegendő kollagéntartalom mellett ez a mennyiség arányában számítva megdermed maximum 2-3 órán belül.
Citrommal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »