Hagyományos kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db első csülök
- 3 db farok
- 2 db fül
- 2 db láb (köröm)
- 1 db nyelv
- 1 db füstölt bordaporc
- 60-70dkg bőr
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 50 dkg petrezselyemgyökér
- 1 db vastagabb sárgarépa
- 3 db babérlevél
- 20 szem bors
- 1 ek ételízesítő
- só
Elkészítése:
A gondosan megtisztított bőrös sertéshúsokat a füstölttel együtt egy nagy fazékba téve, hideg (6-7 liter) vízzel felöntve -bőven ellepje- feltesszük főni. Amikor felforrt gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük az anyagokkal és kicsit megsózzuk.
Miután újra felforrt, levesszük a lángot épp csak takarékra és lassan gyöngyözve, lefedve főzzük 3 órát, ezután kóstolunk, ha kell sózzuk.
Újabb 1.5 órán át főzzük tovább.
Leszűrjük a levét, a húsokat tálcára tesszük és a nagyobb csontokat kiszedjük a csülökből, lábakból, faroktőből. A sertés nyelvet is gondosan lehámozzuk, megtisztítjuk.
Ízlés szerint daraboljuk, tálra (jénaira) téve gusztán elrendezzük, igény szerint főtt tojással díszíthetjük.
A léről egy vékony peremű merőkanál segítségével leszedjük a zsiradékot és felöntjük a kocsonya húsokat. Hideg helyre téve 1 óra elteltével ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.
Az elegendő kollagéntartalom mellett ez a mennyiség arányában számítva megdermed maximum 2-3 órán belül.
Citrommal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »