Hagyományos kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db első csülök
- 3 db farok
- 2 db fül
- 2 db láb (köröm)
- 1 db nyelv
- 1 db füstölt bordaporc
- 60-70dkg bőr
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 50 dkg petrezselyemgyökér
- 1 db vastagabb sárgarépa
- 3 db babérlevél
- 20 szem bors
- 1 ek ételízesítő
- só
Elkészítése:
A gondosan megtisztított bőrös sertéshúsokat a füstölttel együtt egy nagy fazékba téve, hideg (6-7 liter) vízzel felöntve -bőven ellepje- feltesszük főni. Amikor felforrt gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük az anyagokkal és kicsit megsózzuk.
Miután újra felforrt, levesszük a lángot épp csak takarékra és lassan gyöngyözve, lefedve főzzük 3 órát, ezután kóstolunk, ha kell sózzuk.
Újabb 1.5 órán át főzzük tovább.
Leszűrjük a levét, a húsokat tálcára tesszük és a nagyobb csontokat kiszedjük a csülökből, lábakból, faroktőből. A sertés nyelvet is gondosan lehámozzuk, megtisztítjuk.
Ízlés szerint daraboljuk, tálra (jénaira) téve gusztán elrendezzük, igény szerint főtt tojással díszíthetjük.
A léről egy vékony peremű merőkanál segítségével leszedjük a zsiradékot és felöntjük a kocsonya húsokat. Hideg helyre téve 1 óra elteltével ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.
Az elegendő kollagéntartalom mellett ez a mennyiség arányában számítva megdermed maximum 2-3 órán belül.
Citrommal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »