Gyulai sertéstokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés dagadó
- 1 szál gyulai kolbász
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1 kk só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés csili pehely
- 2 ek tejföl
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.
Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »