Gyulai sertéstokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés dagadó
- 1 szál gyulai kolbász
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1 kk só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés csili pehely
- 2 ek tejföl
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.
Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »