Gyulai sertéstokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertés dagadó
- 1 szál gyulai kolbász
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1 kk só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés csili pehely
- 2 ek tejföl
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.
Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.