Gyors rakott zöldséges hús recept

Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 40d kg sertés lapocka(vagy karaj)
- 30-40 dkg vegyes zöldség(fagyasztott)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1db közepes fej vöröshagyma
- 1 üveg gomba
- fűszerkeverék
- kevés vaj vagy margarin
- olaj vagy zsír
- só
- bors
Elkészítése:
A húst felszeletelem, enyhén klopfolom, sózom, és lisztbe forgatom, majd olajban hirtelen átsütöm. Ebben az olajban(nem kell mind)megdinsztelem a kockákra vágott hagymát, és a kis karikákra vágott fokhagymát! A krumplit meghámozom, felkarikázom! Az enyhén kizsírozott jénait kibélelem vele, 2 sorban, sózom, borsozom. Ráfektetem a fűszerkeverékkel enyhén megszórt hússzeleteket! A dinsztelt hagymát ráöntöm. (Én a hagymát leszűrtem,hogy ne legyen sok zsiradék benne.) A leszűrt gombát ráterítem. A vegyes zöldséget kevés margarinon kicsit párolom majd a gombára halmozom és sózom! 200 fokos sütőbe helyezem, bő egy óra alatt kész is van! Villával ellenőrzöm hogy a hús megpuhult-e!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »