Gyors rakott zöldséges hús recept
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 40d kg sertés lapocka(vagy karaj)
- 30-40 dkg vegyes zöldség(fagyasztott)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1db közepes fej vöröshagyma
- 1 üveg gomba
- fűszerkeverék
- kevés vaj vagy margarin
- olaj vagy zsír
- só
- bors
Elkészítése:
A húst felszeletelem, enyhén klopfolom, sózom, és lisztbe forgatom, majd olajban hirtelen átsütöm. Ebben az olajban(nem kell mind)megdinsztelem a kockákra vágott hagymát, és a kis karikákra vágott fokhagymát! A krumplit meghámozom, felkarikázom! Az enyhén kizsírozott jénait kibélelem vele, 2 sorban, sózom, borsozom. Ráfektetem a fűszerkeverékkel enyhén megszórt hússzeleteket! A dinsztelt hagymát ráöntöm. (Én a hagymát leszűrtem,hogy ne legyen sok zsiradék benne.) A leszűrt gombát ráterítem. A vegyes zöldséget kevés margarinon kicsit párolom majd a gombára halmozom és sózom! 200 fokos sütőbe helyezem, bő egy óra alatt kész is van! Villával ellenőrzöm hogy a hús megpuhult-e!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

