Göngyölt vagdalt hús recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg vastag füstölt szalonna
- 1 kiskanál olaj
- 3 dkg vaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sárgarépa
- 1 darabka zeller
- 2 zöldpaprika
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A húst az olajban megpirított hagymával, a tojással, sóval, meg a borssal összegyúrjuk. A vajban megpároljuk a reszelt sárgarépát, a zellert, meg a zöldpaprikát, és megsózzuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, mindegyikre jó ujjnyi vastag húsvagdalékot terítünk, a közepükre pedig egy kupac párolt zöldséget rakunk. A szalonnát a hússal meg a zöldséggel együtt összegöngyöljük és átkötjük. A kis tekercseket tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra nem pirult. Kívülről a szalonna, belülről a párolt zöldségfélék különlegesen jó ízt adnak a húsnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »