Göngyölt vagdalt hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg vastag füstölt szalonna
  • 1 kiskanál olaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 sárgarépa
  • 1 darabka zeller
  • 2 zöldpaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:
A húst az olajban megpirított hagymával, a tojással, sóval, meg a borssal összegyúrjuk. A vajban megpároljuk a reszelt sárgarépát, a zellert, meg a zöldpaprikát, és megsózzuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, mindegyikre jó ujjnyi vastag húsvagdalékot terítünk, a közepükre pedig egy kupac párolt zöldséget rakunk. A szalonnát a hússal meg a zöldséggel együtt összegöngyöljük és átkötjük. A kis tekercseket tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra nem pirult. Kívülről a szalonna, belülről a párolt zöldségfélék különlegesen jó ízt adnak a húsnak.