Göngyölt karaj spenóttal és vegyes körettel recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 6 szelet füstölt tarja
- 6 hosszú csíkra vágott trappista sajt (kb. ujjnyi vastag)
- só
- 3 csomag zacskós rizs
- 6 sárga, sütni való burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- liszt
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.
Minden szeletbe egy füstölt tarját és egy csík trappista sajtot rakunk. Majd összetekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.
Ezután megforgatjuk a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük.
A gyors rizst sós forró vízben 5 percig főzzük.
A burgonyát bő, forró olajban kisütjük.
A fagyasztott spenótot lábasba rakjuk, a legkisebb fokozaton kiolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk, majd 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele. 1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejjel, és hozzáadjuk a spenóthoz.
A kisült húsokat a spenóttal, a rizzsel és a burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »