Göngyölt karaj spenóttal és vegyes körettel recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 6 szelet füstölt tarja
- 6 hosszú csíkra vágott trappista sajt (kb. ujjnyi vastag)
- só
- 3 csomag zacskós rizs
- 6 sárga, sütni való burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- liszt
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.
Minden szeletbe egy füstölt tarját és egy csík trappista sajtot rakunk. Majd összetekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.
Ezután megforgatjuk a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük.
A gyors rizst sós forró vízben 5 percig főzzük.
A burgonyát bő, forró olajban kisütjük.
A fagyasztott spenótot lábasba rakjuk, a legkisebb fokozaton kiolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk, majd 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele. 1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejjel, és hozzáadjuk a spenóthoz.
A kisült húsokat a spenóttal, a rizzsel és a burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »