Göngyölt karaj spenóttal és vegyes körettel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 6 szelet füstölt tarja
- 6 hosszú csíkra vágott trappista sajt (kb. ujjnyi vastag)
- só
- 3 csomag zacskós rizs
- 6 sárga, sütni való burgonya
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- liszt
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.
Minden szeletbe egy füstölt tarját és egy csík trappista sajtot rakunk. Majd összetekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.
Ezután megforgatjuk a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük.
A gyors rizst sós forró vízben 5 percig főzzük.
A burgonyát bő, forró olajban kisütjük.
A fagyasztott spenótot lábasba rakjuk, a legkisebb fokozaton kiolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk, majd 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele. 1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejjel, és hozzáadjuk a spenóthoz.
A kisült húsokat a spenóttal, a rizzsel és a burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.