Göngyölt karaj spenóttal és vegyes körettel recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 6 szelet füstölt tarja
- 6 hosszú csíkra vágott trappista sajt (kb. ujjnyi vastag)
- só
- 3 csomag zacskós rizs
- 6 sárga, sütni való burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsemlemorzsa
- liszt
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.
Minden szeletbe egy füstölt tarját és egy csík trappista sajtot rakunk. Majd összetekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.
Ezután megforgatjuk a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük.
A gyors rizst sós forró vízben 5 percig főzzük.
A burgonyát bő, forró olajban kisütjük.
A fagyasztott spenótot lábasba rakjuk, a legkisebb fokozaton kiolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk, majd 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele. 1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejjel, és hozzáadjuk a spenóthoz.
A kisült húsokat a spenóttal, a rizzsel és a burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

