Gombás-tejszínes hús knédlivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg karaj vagy comb
- 2 konzerv gomba
- 2 fel literes főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- pici víz
- olaj
- 3 ek liszt (én mindig réteslisztet használok)
- só
- bors
- és persze knédli
Elkészítése:
A karajt felkocázzuk, a hagymát olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát. Rátesszük a húst, egy picit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Ha elfövi a levét, akkor ráöntjük a két gombakonzerv levét, majd még fél óráig főzzük. Ha már puha a hús, hozzátesszük a gombát és összeforraljuk. Ha már forr, ráöntjük az egyik főzőtejszínt, a másikat elkeverjük liszttel és besűrítjük vele. Knédlivel a legfinomabb, de próbáltam már rizzsel is.
Tipp:
Ezt a mennyiséget kettőnknek szoktam csinálni, magamnak és a páromnak. Két napra ebédre, hát ugye a pasik sokat esznek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »