Gombás sertés pörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
- 1 doboz konzervgomba
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- mangalicazsír
- majoránna
- piros paprika
- 1 db paradicsom
- 3 karika zöldpaprika
Nokedlihez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl víz
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- só
Elkészítése:
A kockára vágott hagymával a húst megpirítjuk a mangalicazsíron. Sózzuk és paprikázzuk, kis vízzel felöntjük, belekarikázzuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. A többi fűszert ízlés szerint hozzáadjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Amikor már félig kész a hús, akkor jöhet a gomba.
A nokedlihez a tojásokat kikeverjük vízzel, majd sózzuk kicsit. A lisztet hozzáadva megfelelő sűrűségűre keverjük. Forró sós vízbe szaggatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »