Gombás sertés pörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás sertés pörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
  • 1 doboz konzervgomba
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • mangalicazsír
  • majoránna
  • piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 karika zöldpaprika

Nokedlihez:

  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

Elkészítése:

A kockára vágott hagymával a húst megpirítjuk a mangalicazsíron. Sózzuk és paprikázzuk, kis vízzel felöntjük, belekarikázzuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. A többi fűszert ízlés szerint hozzáadjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Amikor már félig kész a hús, akkor jöhet a gomba.

A nokedlihez a tojásokat kikeverjük vízzel, majd sózzuk kicsit. A lisztet hozzáadva megfelelő sűrűségűre keverjük. Forró sós vízbe szaggatjuk.