Gombás karaj füstölt sajttal recept
Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 25 dkg gomba
- 1 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 kisebb fej hagyma
- só, bors, majoránna
- olaj
- víz, 20 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A karajt felszeletelem, a szeleteket kilopfolom, besózom.
Serpenyőben kevés olajon elősütöm.
A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát.
Sóval, borssal ízesítem.
Mikor teljesen megpuhult a gomba megszórom 1 teáskanál majoránnával és tovább párolom.
A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm.
Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá.
Kb 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús.
Alufóliával befedem.
Előmelegített sütőben alacsony lángon kb 60 perc alatt puhára párolom.
Ekkor leveszem az alufóliát, minden egyes húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek és ráolvasztom a húsra.
Köretnek ajánlom hozzá a héjában sült fűszeres burgonyát.