Gombás karaj füstölt sajttal recept

Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 25 dkg gomba
- 1 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 kisebb fej hagyma
- só, bors, majoránna
- olaj
- víz, 20 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A karajt felszeletelem, a szeleteket kilopfolom, besózom.
Serpenyőben kevés olajon elősütöm.
A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát.
Sóval, borssal ízesítem.
Mikor teljesen megpuhult a gomba megszórom 1 teáskanál majoránnával és tovább párolom.
A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm.
Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá.
Kb 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús.
Alufóliával befedem.
Előmelegített sütőben alacsony lángon kb 60 perc alatt puhára párolom.
Ekkor leveszem az alufóliát, minden egyes húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek és ráolvasztom a húsra.
Köretnek ajánlom hozzá a héjában sült fűszeres burgonyát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »