Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-húsos pörkölt recept

Gombás-húsos pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg disznóhús
    • 25 dkg csiperke gomba
    • ízlés szerint só
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kisebb paradicsom
    • fűszerpaprika
    • 5 ek napraforgó olaj
    • tej
    • 2 ek finomliszt
    • 1 kisebb paprika (lehet csípős is)
    • 5 dl víz

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, az olajban megpirítjuk. Amikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk az őrölt paprikát, elkeverjük gyorsan, és ráöntjük a vizet.

    Hozzáadjuk a feldarabolt húst, az apróra vágott paradicsomot, és a paprikát. Félkészre főzzük a húst, majd hozzáadjuk a feldarabolt, megpucolt csiperke gombát.

    Amikor minden megfőtt, egy kis edényben a lisztet és a tejet simára keverjük, hozzámerünk a pörkölt szaftból, elkeverjük, és hozzáadjuk a pörkölthöz. Ízlés szerint sózzuk, majd még pár percen át hagyjuk főni, hogy az ízek picit összeérjenek.

    Tipp:

    Tálalni lehet zöldségekkel, krumplipürével, rizzsel, vagy akár tésztával is.
    A vizet ízlés szerint adagolhatjuk, attól függően, hogy ki mennyire szereti hígan a pörköltet.

    A gombás-húsos pörkölt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 79 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá