Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, az olajban megpirítjuk. Amikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk az őrölt paprikát, elkeverjük gyorsan, és ráöntjük a vizet.
Hozzáadjuk a feldarabolt húst, az apróra vágott paradicsomot, és a paprikát. Félkészre főzzük a húst, majd hozzáadjuk a feldarabolt, megpucolt csiperke gombát.
Amikor minden megfőtt, egy kis edényben a lisztet és a tejet simára keverjük, hozzámerünk a pörkölt szaftból, elkeverjük, és hozzáadjuk a pörkölthöz. Ízlés szerint sózzuk, majd még pár percen át hagyjuk főni, hogy az ízek picit összeérjenek.
Tálalni lehet zöldségekkel, krumplipürével, rizzsel, vagy akár tésztával is.
A vizet ízlés szerint adagolhatjuk, attól függően, hogy ki mennyire szereti hígan a pörköltet.