Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás, fetás karaj, baconos zöldbabbal recept

Gombás, fetás karaj, baconos zöldbabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 vastagabb szelet karaj
    • 10 dkg feta sajt
    • 0,5 kg csiperke gomba
    • 1 cs bármilyen fagyasztott zöldség
    • 1 cs zöld színű zöldbab egészben
    • só, bors
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 3-4 ek olaj
    • 1 cs bacon

    Elkészítése:

    A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát, gombát csíkokra vágjuk.

    A szalonnát serpenyőbe tesszük, kisütjük a zsírját és hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Ha kell, teszünk hozzá egy kis olajat is. Ha a hagymát üvegesre pároltuk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a gomba leve elfől. Hagyjuk kihűlni.

    A húsokat is sózzuk, borsozzuk, majd a közepüket kb. 3-4 cm-re bevágjuk, serpenyőben elősütjük.

    Közben a zöldbabot sós vízbe dobjuk, nem főzzük teljesen puhára. A feta sajtot kockára vágjuk. Minden hús bevágásába teszünk 1-1 kockát. 8-10 zöldbabot összefogunk és baconba tekerjük.

    A húsokat tepsibe rakjuk és a tetejükre kanalazzuk a gombát, majd rászórjuk a feta kockákat. A baconba tekert zöldbabot is a húsok mellé tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percet sütjük.

    Közben a fagyasztott zöldséget serpenyőben puhára pároljuk Összekeverjük a maradék gombával. Ezalatt a hús is elkészül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá