Gombás, fetás karaj, baconos zöldbabbal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 vastagabb szelet karaj
- 10 dkg feta sajt
- 0,5 kg csiperke gomba
- 1 cs bármilyen fagyasztott zöldség
- 1 cs zöld színű zöldbab egészben
- só, bors
- 1 közepes vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 3-4 ek olaj
- 1 cs bacon
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát, gombát csíkokra vágjuk.
A szalonnát serpenyőbe tesszük, kisütjük a zsírját és hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Ha kell, teszünk hozzá egy kis olajat is. Ha a hagymát üvegesre pároltuk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a gomba leve elfől. Hagyjuk kihűlni.
A húsokat is sózzuk, borsozzuk, majd a közepüket kb. 3-4 cm-re bevágjuk, serpenyőben elősütjük.
Közben a zöldbabot sós vízbe dobjuk, nem főzzük teljesen puhára. A feta sajtot kockára vágjuk. Minden hús bevágásába teszünk 1-1 kockát. 8-10 zöldbabot összefogunk és baconba tekerjük.
A húsokat tepsibe rakjuk és a tetejükre kanalazzuk a gombát, majd rászórjuk a feta kockákat. A baconba tekert zöldbabot is a húsok mellé tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percet sütjük.
Közben a fagyasztott zöldséget serpenyőben puhára pároljuk Összekeverjük a maradék gombával. Ezalatt a hús is elkészül.