Gombás, fetás karaj, baconos zöldbabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 vastagabb szelet karaj
  • 10 dkg feta sajt
  • 0,5 kg csiperke gomba
  • 1 cs bármilyen fagyasztott zöldség
  • 1 cs zöld színű zöldbab egészben
  • só, bors
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 3-4 ek olaj
  • 1 cs bacon

Elkészítése:

A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát, gombát csíkokra vágjuk.

A szalonnát serpenyőbe tesszük, kisütjük a zsírját és hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Ha kell, teszünk hozzá egy kis olajat is. Ha a hagymát üvegesre pároltuk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a gomba leve elfől. Hagyjuk kihűlni.

A húsokat is sózzuk, borsozzuk, majd a közepüket kb. 3-4 cm-re bevágjuk, serpenyőben elősütjük.

Közben a zöldbabot sós vízbe dobjuk, nem főzzük teljesen puhára. A feta sajtot kockára vágjuk. Minden hús bevágásába teszünk 1-1 kockát. 8-10 zöldbabot összefogunk és baconba tekerjük.

A húsokat tepsibe rakjuk és a tetejükre kanalazzuk a gombát, majd rászórjuk a feta kockákat. A baconba tekert zöldbabot is a húsok mellé tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percet sütjük.

Közben a fagyasztott zöldséget serpenyőben puhára pároljuk Összekeverjük a maradék gombával. Ezalatt a hús is elkészül.