Fűszeres tarja, tavaszi raguval recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- kevés só, és bors
- 1 kanál mustár
- 250 g vegyes fagyasztott zöldség
- kevés kapor, finomra aprítva
- kevés majoránna
- kevés fokhagyma granulátum
- 1 kanál vaj
- 200 g főzőtejszín
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A kicsontozott tarját bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, mustárral, majd fóliával borítva a sütőbe tesszük 200 fokon.
A fagyasztott zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A vajból liszttel, és tejszínnel besamelt készítünk.
a zöldségkeveréket összeforraljuk a besamel szósszal, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és kevés fokhagymaport teszünk hozzá.
A sült tarját kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Könnyebb szép szeleteket vágni ha már nem forró.
Mivel nagyon szószos étel, olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a mártást. Lehet petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával szervírozni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

