Fűszeres sertéskaraj rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj, csont nélkül
- olaj
- liszt
- őrölt bors
- majoránna
- oregánó
- só
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
A körethez:
- kb. 40 dkg hosszú szemű rizs
- mexikói vegyes zöldség
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
A húst vékonyra kiklopfoljuk, majd besózzuk.
A lisztbe belekeverjük a borsot és beleforgatjuk a szeleteket. Az étolajat( kb. 1,5 dl-t), felmelegítjük egy mélyebb serpenyőben, majd belerakjuk a húst és mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöld fűszereket, (lehet szárított is), majd a vöröshagymát rákarikázzuk a szeletekre és kb. 0,5 dl vízzel felöntjük. Fedő alatt néhány perc alatt puhára pároljuk.
Ezután a köretet elkészítjük úgy, hogy a rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd felengedjük annyi hideg vízzel, hogy bő 2 ujjnyira ellepje.
Takarék lángon, lefedve, időnként megkeverve (óvatosan!) puhára pároljuk.
A mexikói zöldségkeveréket egy másik edényben szintén pároljuk, majd hozzákeverjük a rizshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


