Fűszeres sertéskaraj rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj, csont nélkül
- olaj
- liszt
- őrölt bors
- majoránna
- oregánó
- só
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
A körethez:
- kb. 40 dkg hosszú szemű rizs
- mexikói vegyes zöldség
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
A húst vékonyra kiklopfoljuk, majd besózzuk.
A lisztbe belekeverjük a borsot és beleforgatjuk a szeleteket. Az étolajat( kb. 1,5 dl-t), felmelegítjük egy mélyebb serpenyőben, majd belerakjuk a húst és mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöld fűszereket, (lehet szárított is), majd a vöröshagymát rákarikázzuk a szeletekre és kb. 0,5 dl vízzel felöntjük. Fedő alatt néhány perc alatt puhára pároljuk.
Ezután a köretet elkészítjük úgy, hogy a rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd felengedjük annyi hideg vízzel, hogy bő 2 ujjnyira ellepje.
Takarék lángon, lefedve, időnként megkeverve (óvatosan!) puhára pároljuk.
A mexikói zöldségkeveréket egy másik edényben szintén pároljuk, majd hozzákeverjük a rizshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »