Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítése:
A húst vékonyra kiklopfoljuk, majd besózzuk.
A lisztbe belekeverjük a borsot és beleforgatjuk a szeleteket. Az étolajat( kb. 1,5 dl-t), felmelegítjük egy mélyebb serpenyőben, majd belerakjuk a húst és mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöld fűszereket, (lehet szárított is), majd a vöröshagymát rákarikázzuk a szeletekre és kb. 0,5 dl vízzel felöntjük. Fedő alatt néhány perc alatt puhára pároljuk.
Ezután a köretet elkészítjük úgy, hogy a rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd felengedjük annyi hideg vízzel, hogy bő 2 ujjnyira ellepje.
Takarék lángon, lefedve, időnként megkeverve (óvatosan!) puhára pároljuk.
A mexikói zöldségkeveréket egy másik edényben szintén pároljuk, majd hozzákeverjük a rizshez.