Fűszeres rántott sertésmáj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tej
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 kk morzsolt majoránna
- 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
- 5 dl olaj a sütéshez
- nagy csipet só
Elkészítése:
A májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és a májat bedörzsöljük vele.
A májat egy tálba tesszük és annyi tejjel felöntjük, ami ellepi. Pár órára hűtőbe tesszük.
Az olajat egy serpenyőben elkezdjük felforrósítani. A panírozáshoz egy tálba lisztet szórunk, a következőbe beleütjük a tojásokat és villával felverjük, majd az utolsóba beleszórjuk a zsemlemorzsát és hozzáadjuk a majoránnát és petrezselymet.
A májat a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, fűszeres morzsa), majd közepes lángon, a forró olajban szép pirosra sütjük pár perc alatt. Amint kivettük az olajból, megszórjuk sóval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.