Fűszeres rántott sertésmáj recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tej
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 kk morzsolt majoránna
- 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
- 5 dl olaj a sütéshez
- nagy csipet só
Elkészítése:
A májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és a májat bedörzsöljük vele.
A májat egy tálba tesszük és annyi tejjel felöntjük, ami ellepi. Pár órára hűtőbe tesszük.
Az olajat egy serpenyőben elkezdjük felforrósítani. A panírozáshoz egy tálba lisztet szórunk, a következőbe beleütjük a tojásokat és villával felverjük, majd az utolsóba beleszórjuk a zsemlemorzsát és hozzáadjuk a majoránnát és petrezselymet.
A májat a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, fűszeres morzsa), majd közepes lángon, a forró olajban szép pirosra sütjük pár perc alatt. Amint kivettük az olajból, megszórjuk sóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »