Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres rántott sertésmáj recept

Fűszeres rántott sertésmáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertésmáj
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg liszt
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 1 kk morzsolt majoránna
    • 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
    • 5 dl olaj a sütéshez
    • nagy csipet só

    Elkészítése:

    A májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és a májat bedörzsöljük vele.

    A májat egy tálba tesszük és annyi tejjel felöntjük, ami ellepi. Pár órára hűtőbe tesszük.

    Az olajat egy serpenyőben elkezdjük felforrósítani. A panírozáshoz egy tálba lisztet szórunk, a következőbe beleütjük a tojásokat és villával felverjük, majd az utolsóba beleszórjuk a zsemlemorzsát és hozzáadjuk a majoránnát és petrezselymet.

    A májat a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, fűszeres morzsa), majd közepes lángon, a forró olajban szép pirosra sütjük pár perc alatt. Amint kivettük az olajból, megszórjuk sóval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá