Fűszeres rántott sertésmáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kk morzsolt majoránna
  • 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • nagy csipet só

Elkészítése:

A májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és a májat bedörzsöljük vele.

A májat egy tálba tesszük és annyi tejjel felöntjük, ami ellepi. Pár órára hűtőbe tesszük.

Az olajat egy serpenyőben elkezdjük felforrósítani. A panírozáshoz egy tálba lisztet szórunk, a következőbe beleütjük a tojásokat és villával felverjük, majd az utolsóba beleszórjuk a zsemlemorzsát és hozzáadjuk a majoránnát és petrezselymet.

A májat a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, fűszeres morzsa), majd közepes lángon, a forró olajban szép pirosra sütjük pár perc alatt. Amint kivettük az olajból, megszórjuk sóval.