Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával recept
Hozzávalók:
- 6 szelet vékony, kicsontozott sertéstarja, vagy vállpecsenye
- 2 tk mézes dijoni mustár
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek worcestershire-szósz
- citrombors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény
- 60 dkg burgonya
- 2 ek vaj
- fél csokor petrezselyem
- só
Elkészítése:
A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra. A citromborssal fűszerezzük.
A worchestershire szósszal, a mustárral és az olajjal bekenjük, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.
Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg. 160 fokos sütőben (alul-felül) lassan sütjük. Félidőben forgassuk.
Köret készítése:
Burgonyát hámozunk, és vágjuk hosszúkás szeletekre. Főzzük meg sós vízben puhára. Vajon aprított petrezselymet pirítunk, és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele. Azonnal tálaljuk a hús mellé, kedvenc savanyúságunkkal.
A fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


