Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával recept

Hozzávalók:
- 6 szelet vékony, kicsontozott sertéstarja, vagy vállpecsenye
- 2 tk mézes dijoni mustár
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek worcestershire-szósz
- citrombors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény
- 60 dkg burgonya
- 2 ek vaj
- fél csokor petrezselyem
- só
Elkészítése:
A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra. A citromborssal fűszerezzük.
A worchestershire szósszal, a mustárral és az olajjal bekenjük, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.
Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg. 160 fokos sütőben (alul-felül) lassan sütjük. Félidőben forgassuk.
Köret készítése:
Burgonyát hámozunk, és vágjuk hosszúkás szeletekre. Főzzük meg sós vízben puhára. Vajon aprított petrezselymet pirítunk, és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele. Azonnal tálaljuk a hús mellé, kedvenc savanyúságunkkal.
A fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »