Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres oldalas egyben sütve recept

Fűszeres oldalas egyben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas egyben
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk házi fokhagymakrém
    • 0,5 dl olaj
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A húst mossuk meg alaposan, és törölgessük szárazra.

    Az olajat a fűszerekkel jól keverjük el, és dörzsöljük be vele az oldalast. Egy közepes méretű tepsit zsírozzunk ki, és helyezzük bele a húst. (Félre is tehetjük pihenni, hogy kicsit átjárják a fűszerek, de ha nincs erre időnk, akkor süthetjük egyből is.)

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A hús alá öntsünk kb. 1 dl vizet, és fóliával lefedve nagyjából 1 órán át süssük puhára. (Ha a villa már könnyen belemegy, akkor jó a hús. Ha nem puhult meg, tegyünk alá még egy kevés vizet, és süssük lefedve tovább.)

    Ha az oldalas már puha, vegyük le róla a fóliát, és 180 fokon süssük tovább szép pirosra (kb. 35 perc). Közben locsolgassuk meg a hús kisült szaftjával.

    Tipp:

    Vásároltunk egy nem túl nagy, de szép oldalas darabot. Úgy döntöttem, hogy ezt most egyben fogom megsütni. Jól bedörzsöltem fokhagymás olajjal, és tulajdonképpen alig volt vele munka. A dolog nagy részét a sütő végezte. Habos krumplipüré és káposztasaláta készült hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá