Füstölt kolbásszal töltött karaj recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés karaj
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- sertéssült fűszerkeverék
- só
- bors
- 1,5 dl víz
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A karajt megmossuk, kicsontozzuk és hosszában felszúrjuk. A füstölt kolbászt a lyukba tesszük.
A húst fűszerezzük sóval, borssal, majd egy serpenyőben a felhevített olajon elősütjük. Ha kész, akkor serpenyőbe tesszük, a lereszelt fokhagymával és a sertéssült fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A zsírt és a vizet aláöntjük, alufóliával letakarjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük.
Amikor megpuhult a hús, az alufóliát levéve néhány perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Én oregánóval és bazsalikommal is fűszerezni szoktam még mielőtt a sütőbe tenném.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.