Füstölt kolbásszal töltött karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés karaj
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- sertéssült fűszerkeverék
- só
- bors
- 1,5 dl víz
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A karajt megmossuk, kicsontozzuk és hosszában felszúrjuk. A füstölt kolbászt a lyukba tesszük.
A húst fűszerezzük sóval, borssal, majd egy serpenyőben a felhevített olajon elősütjük. Ha kész, akkor serpenyőbe tesszük, a lereszelt fokhagymával és a sertéssült fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A zsírt és a vizet aláöntjük, alufóliával letakarjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük.
Amikor megpuhult a hús, az alufóliát levéve néhány perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Én oregánóval és bazsalikommal is fűszerezni szoktam még mielőtt a sütőbe tenném.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »