Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés-sajtos hússzelet recept

Fügés-sajtos hússzelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj
    • 1 csomag aszalt füge
    • 3 dl fehérbor
    • 10 dkg sajt
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Egy teflon serpenyőben 1-2 ek olajon süssük elő mindkét oldalát.

    Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, majoránnával és kakukkfűvel. A fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét, végül fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük meg. (Azért óvatosan bánjunk a fűszerekkel, nehogy elnyomják a füge ízét.)
    A maradék bort öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.

    Melegítsük elő a sütőt, helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. (Én légkeverés, 150 fokon, 45 percig pároltam.)

    Amikor a hús készre párolódott, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

    A fügés-sajtos hússzelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 206 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá