Hozzávalók:
Elkészítése:
Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Egy teflon serpenyőben 1-2 ek olajon süssük elő mindkét oldalát.
Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, majoránnával és kakukkfűvel. A fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét, végül fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük meg. (Azért óvatosan bánjunk a fűszerekkel, nehogy elnyomják a füge ízét.)
A maradék bort öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.
Melegítsük elő a sütőt, helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. (Én légkeverés, 150 fokon, 45 percig pároltam.)
Amikor a hús készre párolódott, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.