Főtt sertésszelet vadas mártással recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés lapocka vagy comb
- 5 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- só
- őrölt bors
- 1 kanál almaecet
- 5 kanál tejföl
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A húst a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, sózzuk, borsozzuk.
Mikor minden megfőtt, leszűrjük, és a húst különválogatjuk a zöldségektől. A lé kitűnő leves alapanyag, csak tésztát kell belefőzni.
A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Van aki darabosabban szereti, de lehet teljesen összemixelni is.
A turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a cukrot, ecetet, és kevés lisztet, majd összeforraljuk.
Kifőtt tésztával, (makaróni, csiga, csavart cső) tálaljuk. A húst szeleteljük, a tésztára helyezzük, majd megöntjük a mártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »