Főtt sertésszelet vadas mártással recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés lapocka vagy comb
- 5 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- só
- őrölt bors
- 1 kanál almaecet
- 5 kanál tejföl
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A húst a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, sózzuk, borsozzuk.
Mikor minden megfőtt, leszűrjük, és a húst különválogatjuk a zöldségektől. A lé kitűnő leves alapanyag, csak tésztát kell belefőzni.
A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Van aki darabosabban szereti, de lehet teljesen összemixelni is.
A turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a cukrot, ecetet, és kevés lisztet, majd összeforraljuk.
Kifőtt tésztával, (makaróni, csiga, csavart cső) tálaljuk. A húst szeleteljük, a tésztára helyezzük, majd megöntjük a mártással.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »