Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított hús recept

Fordított hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg rántott szeletnek való hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • reszelt sajt
    • bors

    Panírozáshoz:

    • zsemlemorzsa
    • tojás
    • liszt

    Öntethez:

    • fél liter víz
    • 3 ek mustár
    • 3 ek ketchup
    • kevés házi ételízesítő

    Elkészítése:

    A felszeletelt karajt kiklopfoljuk nem túl vékonyra, sózzuk, borsozzuk,állni hagyjuk kis ideig. A húsokat fordítva bepanírozzuk először zsemlemorzsába, majd tojásba és végül lisztbe. Kevés zsiradékon hirtelen kisütjük a húsokat.

    Tepsibe egymás mellé tesszük, ha nagyobb adagban készül, akkor tehetjük egymásra is csak tegyünk a húsok közé pirított vöröshagymát és reszelt sajtot.Az egy fej apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk és az elősütött húsokra osztjuk, majd ízlés szerint reszelt sajtot szórunk rá.

    Az öntethez valókat alaposan összekeverjük és ráöntjük a húsokra. Kb 170- 180 fokon addig sütjük míg az öntetet felszívja.

    Tipp:

    Nagyon finom érdemes kipróbálni. Az arányokat mindenki ízlés szerint variálhatja.
    A receptet köszönöm Berciné Ilikének. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá